Danimarka Öğrenci Değişim Programı 2015/2016

2230

Günümüzde lise öğrencileri olarak farklı uluslardan yaşıtlarımızla birçok farklı şekilde tanışıp zaman geçirebiliyoruz; internet üzerinden tanışıyoruz ya da yaz okullarında vakit geçiriyoruz. Bu sene, Terakki lisesi öğrencileri olarak Danimarka’da bulunan Rejbsy Europian Efterskole’la birlikte öğrenci değişim programına dahil olduk. Herkesin katılmasını tavsiye ettiğim farklı, eğlenceli aynı zamanda da öğretici bir deneyim.

danimarka 3

Ocak sonu tatilinin  başlamasıyla birlikte gittiğimiz Danimarka’da bir haftamızı eşleştiğimiz öğrenciyle hafta içi okulunda, hafta sonu da ailesinde olmak üzere geçirdik. Partnerimizle aynı odalarda kaldık ve onları çok yakından tanıma fırsatı bulduk.

Ayrıca, akıcı ve pratik İngilizce konuşma konusunda bir bakıma ustalaştık, ben İstanbul’a döndüğümde neredeyse bir haftadır Türkçe konuşmadığımı fark edip şaşırmıştım.  Üstelik, kendi ülkemden ve kültürümden çok yabancı olan bir ortamda zaman geçirdim ve farklı bir hayat stilini deneyimleme şansı buldum. Öğrencilerle de aileleriyle de yaşamak hiç zor olmadı, aksine, hepsinin cana yakın, yardımsever ve rahat tavırları benim de geçirdiğim hafta sonunun çok rahat ve eğlenceli geçmesini sağladı. Kendi partnerimin Nisan’da İstanbul’a gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum! Yeniliklere ve gezmeye açık olan herkesin değişim programlarına katılmasını tavsiye ediyorum.

Ayça Dibekoğlu (10 IB G)