“Düşle Düşme” Projemizde Bu Yılın İkinci Buluşması

1394

Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimizin kardeş okulumuz Cemil Türker Ortaokulu’ndan öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği, “Terakki Birikimini Paylaşıyor” programı içinde bulunan “Düşle Düşme” sosyal sorumluluk projesinin atölye çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin bu yılki ikinci buluşması, 11 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti.

Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar temalı atölyelerimizin ikincisi Beden Eğitimi bölümümüzün rehberliğinde hazırlanan etkinliklerle başladı. Daha sonra Bilişim Teknolojileri ve Kimya atölyelerinde çalıştılar.

Zumba ve Yoga Atölyesi

Beden Eğitimi öğretmenimiz Pınar Nalçın rehberliğinde 9D sınıfı öğrencilerimizden Derin Demirtaş’ın yürütücü olduğu Zumba ve Yoga Atölyesinde katılımcı öğrenciler müzik eşliğinde eğlenerek hareket ettiler, böylece hem bedenen hem de ruhen kendilerini iyi hissettiler. Bu program aynı zamanda onların zihinsel olarak gelişmelerini sağlayan bir egzersiz programıdır. Öğrenciler ısınma ve soğumanın yanı sıra bir koreografi de öğrendiler.

Egzersiz Atölyesi

Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Koray Pozam ve Murat Kırbaç rehberliğinde 11 A sınıfı öğrencilerimizden Efe Kaan ve Efe Utku Ural tarafından yürütülen Egzersiz Atölyesinde ise fiziksel hareket yoluyla bir kişinin motor becerilerinin geliştirilmesine yönelik bütünlüklü bir çalışma yürütüldü.

“Sürdürebilir Bir Dünya” Atölyesi

Bilişim Teknolojileri bölümünden öğretmenimiz Ekban Sarı’nın rehberliğinde hazırlanan “Sürdürülebilir Bir Dünya” Atölyesinde 9B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Bahçekapılı, 9C sınıfı öğrencilerinden Elif Naz Kartal ve Cemre Özay ve 10 IB-D sınıfı öğrencilerinden Kayra Törüner görev aldı.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına değinildikten sonra “Sürdürebilir Bir Dünya”nın gerekliliği üzerine tartışıldı ve insanların dünyadaki ekolojik ayak izinin azaltılması için alınabilecek önlemlerden bahsedildi. Konuyla ilgili belli kavramlara değinildi ve öğrenciler bilgilendirildi. Ardından konuşulan maddelerin akılda kalıcılığının sağlanması adına MindMeister uygulaması aracılığıyla bir kavram haritası hazırlandı.

“Mikroplastikler ve Deniz Kirliliği” Atölyesi 

Kimya bölümümüzden öğretmenimiz İlkay Buket Özdemir’in rehberliğinde hazırlanan “Mikroplastikler ve Deniz Kirliliği” Atölyesinde 11 A sınıfı öğrencilerimizden Ece Hacıömeroğlu, Sude Naz Çığılı, 11 C sınıfından Azra Nur Tuncer, Ela Gür ve 10 IBD sınıfından Merve Kaya görev aldı. Katılımcı öğrenciler plastiğin polimerlerden oluştuğunu, makro ve mikro plastiklerin denizlerdeki ve okyanuslardaki yaşamı nasıl tehdit ettiğini öğrendiler.

Günlük hayatta kullandığımız bazı kozmetik ürünlerdeki mikroplastik parçacıkları inceleyerek, çevreye etkilerini tartıştılar.

“Düşle Düşme” sosyal sorumluluk projemizin atölyeleri Aralık ayı boyunca her Cumartesi günü devam edecek.