Farklıyız ve Eşitiz

2316

Tepeören Yerleşkemizde ortaokul 5 – 8. sınıf öğrencilerimiz; Türkçe, Sosyal Bilimler Bölümlerimiz ve TÖGEM’in (Terakki Öğrenme Geliştirme Merkezi) Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dair farkındalık yaratmak için düzenlediği çeşitli birçok etkinlik gerçekleştirdi.

8. Sınıf öğrencilerimiz 6 Mart Çarşamba günü Lise Rehberlik Servisi alanında “Farklıyız ve Eşitiz” atölye çalışması yaptı. Bu atölye çalışmasında öğrencilerimizin toplumsal cinsiyet kalıp yargılarının farkına varmaları, ön yargıların ve ayrımcılığın nereden ve nasıl beslendiğini anlamaları ve medyanın bu konudaki rolünün ne olduğu üzerine çalışıldı.

Atölye çalışmasının ardından lise öğrencimiz Nazlıcan Uzuner (11C), “Düşle Düşme” projesinin bu yılki teması olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği” çalışmaları hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair toplumsal duyarlılığın oluşması için gençlerin sorumluluk almasının, oluşacak örgütsel iyiliğin ne kadar etkili ve önemli olduğunun altını çizdi.

8 Mart Cuma günü sabahı öğrencilerimiz, Tüm Terakkili kadınlara toplumda iz bırakmış, sembol olmuş, mücadeleleriyle önder olmuş kadınların anısına kitap ayraçları verdi. Birinci dersin başında 5 – 8. sınıf öğrencilerimiz, Bilgi Üniversitesinden Doç. Dr. Pınar Uyan’ın “Kadın Hakları neden önemlidir? Neden ihtiyaç duyarız?” videosunu izledi. Çıkış törenindeyse günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşmayla Terakkililer, “Toplum İçin Düşün Ses Ol” projesi kapsamında öğrencilerimizin “Kadın Hakları” ile ilgili çektiği “Kırmızı Ruj” ve “Bayan Değil Kadın” kısa filmlerini izledi.