Laboratuvar Kardeşliği IV Projesinin Etkinlikleri Başladı

2195

Terakki’nin 130 yılı aşan bilim, sanat, kültür alanındaki birikimini çevresiyle paylaştığı 130+ Projesi kapsamında yer alan ve Kimya Bölümümüzün bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi’nin etkinlikleri, 25 Nisan Cuma günü Tuzla Rotary  İşitme Engeliler Ortaokulu’ndan 14 öğrenci ve 3 öğretmenin katılımı ile başladı.

Kimya Bölümümüz, 2011 yılından beri düzenlediği Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi kapsamında öğretmenlerinin deneyimini, öğrencilerinin bilgilerini ve laboratuvar donanımını İstanbul’un mevcut laboratuvar dersliklerinde deney yapma imkanına ve koşullarına sahip olamayan kardeş okullarla paylaşıyor.

Bu yıl kimya laboratuvarımızda deneylerin uygulanması sırasında kimya bölümü öğretmenlerimiz ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz konuk öğrencilerimize rehberlik ettiler. Misafirlerimiz, öğrencilerimizle beraber ortaokul öğretim programından seçilen “Kimyasal Değişimler ve Kütle Korunumu” , “Asitler ve Bazların Özellikleri”  “KClO3 Ayrışması”, ve “Periyodik Özellikler” adlı deneylerin yanı sıra “Gümüş Ayna” ve “Sonsuz Köpük” adlı interaktif gösteri deneylerini yaptılar.

Kimya Bölümümüz, Terakki Laboratuvar Kardeşliği Projesi kapsamında 10 – 24 Mayıs tarihleri arasında 7 farklı liseyi misafir ederek Terakkili genç kimyacılar ile proje uygulamamızın 2014 yılı etkinliklerini sürdürmeye devam edecek.

Nisan 2014