Yazar İpek Çalışlar’la “Atatürk ve Mücadelesi” Söyleşisi

2206

Lise öğrencilerimiz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Yazar İpek Çalışlar’la “Atatürk ve Mücadelesi” hakkında söyleşti. Söyleşi Levent Yerleşkemizde lise hazırlık ve 11. sınıflarımızla 9 Kasım Cuma günü Terakki Vakfı Kültür Merkezi K1’de, Tepeören Yerleşkemizde lise 9, 10 ve 11. sınıflarımızla 22 Kasım Perşembe günü Konferans Salonumuzda gerçekleşti.

Yeni çıkan kitabı “Mustafa Kemal Atatürk Mücadelesi ve Özel Hayatı” adlı kitabı için titiz bir arşiv çalışması yapan ve Atatürk’ün hayatını yeni ve güçlü detaylarla gözler önüne seren Çalışlar, Atatürk’ün Selanik’teki çocukluk ve gençlik yıllarından bahsetti. Aile yapısının ve eğitiminin ilerde bir lider olarak yetişmesinde nasıl büyük bir rolü olduğunu vurguladı. Özellikle aile hayatına dair detaylar verdiği konuşmasında, Atatürk’ün ilk aşk deneyimini, kardeşi Makbule Hanımın anlatımından kitabında yer verdiği bir bölümü okuyarak aktardı.

Atatürk üzerine biyografi çalışması yapmanın nasıl bir süreç olduğunu da anlatan Çalışlar, biyografi çalışmalarında belgelerin ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, öğrencilerimize tarihsel metodoloji kullanmanın önemini de örneklendirmiş oldu.

Konuşmasının sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Çalışlar, daha sonra öğrencilerimiz için kitabını imzaladı.