Yavuz Samur ile Oyun Eğitiminden Bize Kalanlar…

2582
yavuz samur ile oyun eğitimi

Çocuklar için en “ciddi” işin oyun oynamak olduğunu öğrendiğimiz “Yavuz Samur ile Oyun Eğitimi” biz öğretmenler için oldukça keyifliydi. 29 Ağustos’ta, öğrencilerin derslerimizi iple çekmesini sağlamak ya da dikkatin dağıldığı bir anda dersi bambaşka bir boyuta taşımak için yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı bir gün geçirdik.

Aldığımız eğitimde; çocukların oyun oynayabilme yeteneklerini kullanarak strateji geliştirme, zaman yönetimi, işbirliği yapma, analitik düşünme, yaratıcılık, empati kurma ve liderlik gibi birçok beceriyi de destekleyebileceğimizi fark ettik. Ayrıca çocukların dijital oyun eğilimini de göz önünde bulundurmamız gerektiğini, onların bu alandaki yeteneklerini derslerimize olumlu şekilde uyarlayabilecekleri uygun ortamlar yaratabileceğimizi gördük.

Çocukken oynadığımız beştaş, körebe, seksek, dokuztaş, mendil kapmaca, kulaktan kulağa, yerden yüksek, istop gibi geleneksel oyunları derslerimize uyarlayarak öğrencilerimizle hem oyun oynayıp hem de hedeflediğimiz öğrenmeleri gerçekleştirebileceğimiz konusunda fikirlerimizi paylaştık. Eğitimin sonunda da kendi kazanımlarımıza hizmet edecek oyunlar tasarlayabileceğimizi gördük.

Sosyal Bilgiler ve Türkçe Bölümleri
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Ortaokulu