Terakkili Gençler Nepalli Öğrencilerle Buluştu

2444
nepal sosyal sorumluluk projesi

Her iki yerleşkemizden lise öğrencilerimiz, Nepal Sosyal Sorumluluk Projemizin beşincisini 21 – 28 Nisan tarihleri arasında Nagarkot’ta gerçekleştirdi.

Sosyal Bilimler ve Felsefe Bölümümüzün 2013 yılından beri yürüttüğü bu projede bu yıl IB sınıfı öğrencilerimiz de CAS (Creativity, Activity, Service) çalışmaları çerçevesinde yer aldı.

nepal sosyal sorumluluk projesi

Öğrencilerimiz Sanjiwani İlkokulunda çalıştıkları dört gün boyunca Nepalli öğrencilerle derslere girdiler; Matematik, İngilizce, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi derslerini birlikte yaptılar. Okul bahçesinde Land-art çalışmaları gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz bu çalışmaların tamamını kendileri planlayıp uyguladılar.

Başkent Katmandu’da geçirdikleri iki günde ise şehrin tarihi ve kültürel değerlerini barındıran meydanlarını gezme, kendine has lezzetleri barındıran Nepal mutfağını tatma, ülkenin kültürel değerlerini tanıma şansı buldular.

nepal sosyal sorumluluk projesi

Nepal’de geçirdikleri süre boyunca, farklı bir kültür ve coğrafyada olmanın kazanımları, hayatlarında yepyeni bakış açılarının gelişmesini sağladı.

nepal sosyal sorumluluk projesi