IB Öğrencilerimiz “CAS Sport Fest”e Katıldı

188

Levent Yerleşkesi IB öğrencilerimiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, CAS Koordinatörlüğü tarafından 21-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “CAS Sport Fest”e katıldı.

Sporun enerjisi ve birlikte olmanın gücüyle öğrencilerimizi buluşturan etkinlik, 3 gün sürdü. CAS Koordinatörlüğü, etkinliği IB’nin temel bileşenlerinden biri olan CAS (Creativity, Activity, Service) kapsamında organize etti. Özellikle “Activity” yani fiziksel etkinlik boyutunu öne çıkaran “CAS Sport Fest”, öğrencilerimizin yalnızca akademik değil, fiziksel ve sosyal anlamda da gelişim göstermelerini hedefledi.

“CAS Sport Fest” boyunca yerleşkemizde yapılan masa tenisi ve voleybol maçlarına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. Bu karşılaşmalar, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz arasında güçlü bir iletişim ve etkileşim alanı oluşturdu. Takım ruhunun ön planda olduğu bu karşılaşmalar, sporun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Programın kapsamında düzenlenen ve dikkat çeken pilates dersi, öğrencilerimize beden-zihin farkındalığı kazandırdı ve hareket etmenin yalnızca fiziksel değil, zihinsel bir denge sağlama biçimi olduğunu hatırlattı.

“CAS Sport Fest”, IB öğrencilerimizin fiziksel dayanıklılıklarını artırmalarına ve ekip çalışması, öz disiplin ve özgüven gibi becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı.