1. Sınıf Öğrencilerimizin Bilime İlk Adımı ve Eğitimde Sanal Gerçeklik

4322

Tepeören Yerleşkemizden ortaokul 6. sınıf öğrencilerimiz 22 – 27 Mart tarihleri arasında Bilim ve Teknoloji Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Etkinliklerden ilki, 6. sınıf öğrencilerimizin ilkokul 1. sınıf öğrencilerimize liderlik yaptığı “Bilime İlk Adım” etkinliği oldu. Bu etkinlik için 6. sınıf öğrencilerimiz 1. sınıf öğrencilerimize, taze sıkılmış meyve suları ile paket meyve sularının C vitamini değerlerini karşılaştıracakları bilimsel bir deney hazırladılar.Bilim ve Teknoloji Haftası - Bilime İlk Adım

1. sınıf öğrencilerimiz ortaokul fen laboratuvarımıza misafir oldular ve bu deneyle bilim dünyasına eğlenceli bir adım attılar. Ayrıca bu etkinlikle 1. sınıf öğrencilerimiz, “Sağlıklı Ol Sağlıklı Kal” temasında öğrendikleri bilgilerini bilimsel bir deneyle ispat etme şansı elde etti. 6. sınıf öğrencilerimiz ise fen dersinde kimyasal değişim konusunda öğrendikleri bilgileri ders dışında farklı bir etkinlikte kullanma şansı yakaladılar.

Uygulama şu şekilde gerçekleşti:

Yerleşkemizde bulunan 1. sınıf şubelerimiz laboratuvara tek tek kabul edildi. Her şubenin öğrencileri üç kişilik gruplara bölündü. Her üç kişilik gruba bir 6. sınıf öğrencimiz liderlik etti. Gruplar öncelikle taze sıkılmış limon suyu ile paket limon suyunu, taze sıkılmış portakal suyu ile paket portakal suyunu C vitamini bulundurma durumlarına göre kıyasladı ve tahminlerini deney kâğıdına not etti. Sonra, tahminlerinin doğru olup olmadığını test etmek için, lider abi ve ablaları eşliğinde deneylerini gerçekleştirip veri topladılar. Topladıkları verilere dayanarak sonuç çıkardılar. Etkinliğin sonunda da deneylerini tamamlayan öğrencilerimiz “Bilime İlk Adım” sertifikası alarak laboratuvardan ayrıldılar.

Bilim ve Teknoloji Haftası’nda yaptığımız etkinliklerden ikincisi ise koridor etkinliği şeklinde öğlen teneffüsünde gerçekleşti. Bu etkinlikte, içinde bulunduğumuz haftanın teknoloji alanına vurgu yapıldı. 6. sınıf öğrencilerimiz, eğitimde VR (sanal gerçeklik) uygulamalarından oluşan bir seçki hazırladı. Seçilen uygulamaların eğitimin her alanına hizmet etmesine önem verildi.

Tüm Terakkililere hitap eden bu etkinlikle VR deneyimi yaşayan öğrencilerimiz, solar sisteme yakından bakma, ay yüzeyinde yürüyüş yapma, okyanus derinliklerindeki canlılarla göz göze gelme, hücre içindeki organellerin arasında gezinme, ülkemizin değerli mekânlarını ziyaret etme fırsatı yakaladı. VR gözlüklerin eğitimde kullanımına dikkat çekilerek Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri sona erdi.