Türkiye’den öğretmenler ‘Yazma Becerileri Sempozyumu’ için 3. kez Terakki’de buluşuyor

2813

Terakki, 19 Aralık Cumartesi günü Levent yerleşkesinde gerçekleşecek “3. Yazma Becerileri Sempozyumu” ile İstanbul ve Türkiye genelinden özel ve devlet okullarında görev yapan tüm öğretmenlere ulaşmayı hedefliyor.

Terakki’nin 130+ Projesi kapsamında dili Türkçe olan ve ücretsiz organize edilen sempozyumun katılımcı sayısı her yıl artıyor. Şu ana kadar 289 kayıtlı dinleyici sayısına ulaşan sempozyum, davetliler ve iyi örnek sunumları yapacaklarla birlikte yaklaşık 350 kişiye ev sahipliği yapacak.

Teması “Yaratıcılık ve Yazma” olan sempozyumda; yaratıcı drama ve yazma, yaratıcı yazma, eleştirel yazma, bilimsel yazma, proje yazma, masal anlatıcılığı ve yazma, senaryo yazma, kısa film/belgesel yazma, reklam/film okuma-yazma, teknoloji ve yazma, görsel okuma ve yazma, şiir yazma, gerçeküstü okuma ve yazma başlıklarına yer veriliyor.

Sempozyum bünyesinde dört farklı kapsamda etkinlik yer alıyor:

Öncelikle ilköğretim ve lise seviyesinde yazma becerilerinin geliştirilmesi için yürütülen sınıf içi ve dışı öğrenme etkinlikleri ile ölçme değerlendirme uygulamaları paylaşılacak. Çeşitli kurumlardan 23 adet iyi örnek sunumu bulunuyor, bunlardan yedisi TERAKKİ’den.

İkinci olarak düzenlenecek atölye/uzman paylaşımı çalışmalarıyla, bu alandaki ihtiyaçlar doğrultusunda yeni öğrenme etkinlikleri, ölçme değerlendirme araçları üretmek ve türetmek üzere farklı disiplinlerden bilim insanları ve yazarlar bir araya geliyor. Toplam 17 atölye/uzman paylaşımı gerçekleştirilecek; bunların dördü Terakki’nin.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek yuvarlak masa çalışmasında ise “Neden Yazma Becerileri?” başlığı tartışılıyor.

Sempozyumda son olarak sürecin önemli bir tamamlayıcısı olarak alan uzmanları ve yazarların, görüş ve düşüncelerini öğretmenlerle paylaşacakları “Nitelikli Okumadan Yazmaya” başlıklı bir panel olacak.

Şimdiye kadar düzenlenen iki sempozyuma Mine Soysal, Oya Adalı, Sevin Okyay, Feyza Hepçilingirler, Yrd. Doç. Dr. Necdet Neydim, Filiz Özdem, Müjdat Ataman, Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu, Tolga Gümüşay, Yalvaç Ural, Sezai Sarıoğlu, Eren Noyan, Yrd. Doç. Dr. Şükran Dilidüzgün, Barış Müstecaplıoğlu, Dr. Tülay Üstündağ, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, Nilay Özer, Baki Ayhan T., Gülayşe Koçak, Murat Gülsoy, Dilek Tokay Köksal, Rıza Kıraç, Tuğrul Tanyol, Tarık Günersel, Damla Kukul, Sabriye Özerdem, Duygu Vural Çağlar ve Behiç Ak gibi onlarca usta atölye/uzman paylaşımı çalışmalarıyla destek verdi.

19 Aralık’ta ise Luset Kohen Fins, PMIEF, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, Şebnem Oral, Nurçay Türkoğlu, Merih Akoğul, Süleyman Sönmez, Burçak Karaboğa Güney, Nuran Direk, Cenk Gündoğdu, Damla Kukul, Şafak Türkel, Mine Söğüt, Yekta Kopan, Yıldıray Karakiya, Ali Koç, Dr. Nilay Yılmaz paylaşımlarıyla sempozyuma katkıda bulunacaklar.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki web sayfasından ulaşabilirsiniz.
www.yazmabecerilerisempozyumu.com