Terakki’de Yazma Becerileri Sempozyumu 2. Kez Gerçekleşti

2527

Terakki’de 7 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen 2. Yazma Becerileri Sempozyumu, geniş katılımlı ve üretken bir paylaşım ortamı yarattı. İlki Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen sempozyum, bu yıl her alanda geliştirilerek İstanbul ve başka şehirlerden katılımcıları ağırladı. Terakki 130+ Projesi kapsamında yapılan etkinlikler dizisinde yazma becerisinin geliştirilmesi için neler yapılabileceğine ve öğrenme ortamlarında bunların nasıl sağlanabileceğine ilişkin çeşitli boyutlarda çalışmalar yürütüldü.

Sempozyumda geçen yıla nazaran daha yüksek bir katılımcı sayısı ve daha zengin bir içerik ile katılımcılar, verimli bir öğrenme ve paylaşım ortamında yeniden bir araya geldi.

Bu yıl “Düşünme ve Yazma” temasıyla yola çıkan sempozyumda; Düşünme Süreçleri ve Düşünme Becerisi, Yaratıcı Düşünme ve Yazma, Eleştirel Düşünme ve Yazma, Yazma ve Öğrenme Stilleri, Felsefeden Yazmaya, Bilimsel Yazma, Senaryo Yazma, Yazma ve Problem Çözme Becerileri, Görsel Okuma ve Yazma, Süreç Odaklı Okuma ve Yazma, Şiir ve Öykü konuları yer aldı.

300’e yakın katılımcının bir araya geldiği çalışmalarda tüm paydaşların sesi vardı. Yayınevlerinin kurduğu stantlarda konu ile ilgili yeni yayınlara ulaşma fırsatı bulan öğretmenler, alan uzmanları ile atölye ve paylaşım sunumlarına katıldılar, sempozyumun diğer bir etkinliği olan iyi örnek sunumları ile farklı okullarda ve seviyelerde öğretmenlerin yürüttüğü çalışmalardan örnekler gördüler.

Hem devlet hem de özel okulların bir araya geldiği sempozyumda bu yıl alan uzmanları ile paylaşım sayısı da iki katına çıktı. Toplam 15 alan uzmanının destek verdiği sempozyumda Dr. Tülay Üstündağ, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, Nilay Özer, Baki Ayhan T. ve Oya Adalı’nın katıldığı “Düşünme Süreçleri, Düşünme Becerisi ve Yazma” konulu bir panel gerçekleşti.

Sempozyuma Dr. Tülay Üstündağ (DÜŞÜNmeden Yazılır MI?), Oya Adalı (Yaratıcı Düşünme ve Yazma), Gülayşe Koçak (Yaratıcı Yazma: Bir Yaşama Biçimi), Murat Gülsoy (Hikaye ve Olay Örgüsü), Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin (Yazmaya Hazırlık), Dilek Tokay (İlk ve Orta Öğretimde Eleştirel Düşünce), Rıza Kıraç (Görsel Okuma ve Yazma), Tuğrul Tanyol (Şiir Tarihine Eleştirel Bakış), Nilay Özer (Eleştirel Düşünme ve Yazma), Tarık Günersel (Yaratıcı Yazarlık), Damla Kukul (Senaryo Yazma), Sabriye Özerdem (Bilimsel Yazma), Duygu Vural Çağlar (Felsefeden Yazmaya) ve Behiç Ak (Yazınsal ve Görsel Okuma) atölye/uzman paylaşımı çalışmalarıyla destek verdi.

Kapanış konuşmasını Avrupa Yazma Becerileri Merkezleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabancı Üniversitesi Yazma Becerileri Merkezi öğretim üyesi Dilek Tokay Köksal’ın yaptığı sempozyum, yayınevlerinin de desteği ile ücretsiz ve Türkçe olarak gerçekleşti.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgilere www.yazmabecerilerisempozyumu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

TERAKKİ 130+ Projesi; Terakki’nin 130. yılından sonra geleceğe doğru olan yolculuğunda bilim, kültür ve sanat alanlarını eğitim çerçevesi içinde değerlendiren etkinlikleri, kendi çevresiyle paylaşmayı ve bu yolla çevresine katkı sağlamayı hedefler. 

[nggallery id=54]