Prof. Dr. Hakan Karpuz Konuğumuz Oldu

2607

Levent Yerleşkemizden tıp öğrenimi görmek isteyen tüm 12. sınıf öğrencilerimiz, 20. Kariyer Günlerimiz kapsamında 5 Nisan Salı günü Prof. Dr. Hakan Karpuz’la buluştu.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimizin gerçekleştirdiği Meslek Tanıtımı etkinliğinde Karpuz, konuşmasına kendi öğrencilik hayatını anlatarak başladı. Lise öğrencisiyken gazetecilik okumak istediğini, daha sonra tıp tercihinde bulunduğunu söyledi. Ancak gazeteciliğe her zaman ilgi duyduğunu daha sonra gazetecilik doktorası yaptığını ve şu anda bu alanda öğretim üyesi olduğunu anlattı. Bunun yanı sıra konservatuarda eğitim alıp saksafon çaldığını, dalgıçlık yaptığını, kokartlı turist rehberi olduğunu belirtti. Tıp eğitiminin söylendiği gibi sosyal faaliyetlerde bir engel teşkil etmediğini, en önemli şeyin “istemek ve hedef koymak” olduğunu ifade etti ve tıp mesleğinin manevi açıdan eşi benzeri bulunmayan bir meslek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin tıp eğitimleri sırasında girecekleri uzmanlık sınavları hakkına bilgi veren Karpuz, öğretim üyeliği yaptığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde İngilizce Tıp ve Türkçe Tıp arasında öğretilen bilgiler açısından hiçbir fark olmadığını dile getirdi. Tıp öğrencilerinin mesleğe hazırlanırken sürekli hocaları tarafından süpervizyon altında tutulduğunu, özellikle TUS sonrası uzmanlık aşamasında daha yoğun bir uygulama sürecinin olduğunun bilgisini verdi.

Öğrencilerimizin sorusu üzerine; mesleğe atıldığı ilk yıllardan ve hasta kaybetmenin insan üzerinde yarattığı etkilerden bahseden Karpuz, deneyimlerinden öğrendiği şeyin; bir doktorun hiçbir zaman biliyormuş gibi davranmaması ve her zaman acemi bir doktor gibi davranması olduğunu, bunun da kişiyi her zaman dikkatli yaptığını söyledi.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz,  öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak 20. Kariyer Günleri etkinlikleri düzenliyor. Bu sene gerçekleşecek diğer Kariyer Günleri etkinlikleri “Dekanlarla Buluşma: Mesleğe Göz Kırpmak”, “Üniversite Gezileri”, “Meslek Gözlem Çalışmaları” ve “Tercih Konferansı”.