Lise Öğrencilerimiz İlgilendiği Meslekler Hakkında Bilgi Edindi

2759

9 ve 10. sınıf öğrencilerimiz, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimizin 19. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 01 Haziran Pazartesi günü “Dekanlarla Buluşma: Mesleğe Göz Kırpmak” etkinliğinde en çok merak ettikleri üç meslek grubunun dekanları ve öğretim üyesi ile bir araya geldiler. Konuklarımız; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Fışgın oldu.

Moderatörlüğünü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Koordinatörümüz Demet Uysal’ın yürüttüğü panelde konuklarımız; mesleği seçerken dikkat edilmesi gereken kişilik özellikleri, mesleğin çalışma koşulları ve olanakları, değişen dünyada mesleğin geleceği üzerinde durdu. Her akademisyen, kendileri için mesleklerinin en tatmin edici yönlerinden bahsettiler. Öğrencilerimize verdikleri mesajlardan bazıları ise şöyleydi:

İTÜ’nün köklü ve kuruluşu öncelere dayalı geçmişinden bahsederek söze başlayan Şener, mimarlık bölümünün iddialı olduğunu belirterek gece – gündüzün birbirine karışabildiği, inşaat ve tasarıma dayalı, insanların nasıl yaşamasına karar veren, insanlarının yaşam alanlarının şefi olan bir meslek olduğunu söyledi. İnter disiplinel bir bölüm olan mimarlığın; matematik, fizik, psikoloji, sosyoloji, hukuk ile bağlansını ve bu konularda da bilgi sahibi olmanın önemine değinen Şener, bölümde okurken erasmusa katılmanın önemi, dil bilmenin zenginliğine de  vurgu yaptı.

Tarhanlı, öğrencilerimize sevecekleri bir mesleği seçmelerinin önemini anlattı. Fakülte seçerken yenilikçi metot kullanan eğitim vermesine dikkat edilmesini, 12 sene sonra kendilerini ayakta tutacak bir eğitim olmasına önem vermelerini, temel dersler ve metodoloji, değişim programları, çeşitli uygulamaların içinde olmanın önemine değindi. “Ne yaparsanız yapın kendinizi farklı kılın” dedi.

Fışgın; neden doktorluk mesleğini seçtiklerini önce kendilerine sormalarını gerektiğini,  bu mesleğin yaşama doğrudan dokundukları, aldıkları her kararın direk yaşama etki ettiği bir meslek olduğunu söyledi. Konuşmasında üç önemli noktaya değinen Fışgın, “İyi İnsan, iyi hekim, iyi bilim insanı olun” dedi.

Haziran ve temmuz ayında gerçekleşecek diğer etkinliklerimiz;  “Üniversite Gezileri: Sabancı, Koç, Acıbadem Üniversiteleri”, “Meslek Gözlemi”, “Meslekleri Tanıyalım”, “Tercih Konferansı” ve “Tercih Masaları”.