Terakki Ormanımızı Oluşturduk

2561

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

Ve bir orman gibi kardeşçesine” diyor Nazım Hikmet bir şiirinde.

Biz de İlkokul ve Ortaokul Öğrenci Birliği olarak ortak bir amaç için birlikte çalışmanın önemini kavramak, büyük şehirlerin yoğunluğundan, griliğinden uzaklaşmak için sığınacak bir yeşil alan oluşturmaya karar verdik. Bu amaçla ilkokul ve ortaokul düzeyinde 11 – 25 Aralık 2013 tarihleri arasında “Sevgi ve Dayanışma” projesini hayata geçirdik.

Bu projeyle amacımız yangın, kaçak kesim gibi çeşitli nedenlerle yok olan ormanlık alanlarımızı artırmanın yanında, erozyonun ve çevre kirliliğinin önüne geçmekti. Verimli toprakların azalmasında çok büyük bir etken olan erozyonla mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeydik. Bu mücadelenin de var olan ormanlarımızı korumanın yanında yeni ormanlık alanlar oluşturarak gerçekleştirileceğini bilerek yola çıktık.

“Sevgi ve Dayanışma” projesi kapsamında fidan satışı yapmaya başladık. Kampanya sonucunda 1.353 adet fidan satışı gerçekleştirdik.  Temin edilen fidanların dikimini 09 Nisan Çarşamba 2014 tarihinde, 4. sınıf temsilcilerimiz Kemerburgaz ilçesi,  Ağaçlı köyü mevkiinde gerçekleştirdi. Böylelikle “Terakki Ormanı” hayalimiz gerçeğe dönüştü.

Gelecek nesillere bırakılacak en değerli mirasın yeşil alanlar, ağaçlar ve ormanlar olduğunu biliyoruz. Biz geleceğin gençleri olarak bize bırakılan yeşil mirası çoğaltmak için elimizden geleni yapmak için yola çıktık ve ilk adımlarımızı attık. Bunun bir başlangıç olduğunu bu yolda ilerlemek için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Şimdi hepimizin “dikili bir ağacı” var. “Terakki Ormanı” için bize destek veren bütün velilerimize ve öğrencilerimize, gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ederiz.

Ormanlar ağaçlardan oluşur. Benim dikeceğim bir ağaçtan ne olur, diye düşünmeyin. Dikilen her bir ağacın bir araya gelerek bir orman oluşturacağını unutmayın. Siz de bir fidan dikin!

Yazımıza şiirle başlamıştık, yine büyük şair Rıfat Ilgaz’ın ormanlar hakkında yazdığı bir şiirle sonlandıralım:

Yaşayıp gidiyoruz bir arada

Meşe, çam, köknar, kayın…

Bırakın kirli kentlerinizi,

Biraz da aramızda yaşayın!

 

İlkokul ve Ortaokul Öğrenci Birliği