Terakkililer Bilişim ve İnternet Haftası’nı Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

1202

Her iki yerleşkemizde anaokulundan liseye tüm öğrencilerimiz, 25 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında Bilişim Teknolojileri dersinde çeşitli etkinliklerle Bilişim ve İnternet Haftası’nı kutladı.

Anaokulu 5 yaş çocuklarımız, gelecekte olabilecek teknolojik bir aracı legoyla modelleme çalışmaları, 6 yaş çocuklarımız ise “Tospaa” kutu oyunumuz ile bilgisayarsız kodlama çalışmaları yaptı.

1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz “Ben Kodladım Öğretmenim Oynadı” etkinliğinde öğretmenlerine “ScratchJr” programında yaptıkları oyunu nasıl kodladığını anlattı. Ardından öğretmenlerimiz de bu oyunları oynadı. 1. sınıf öğrencilerimiz, “Kahoot” etkinliğinde “Scratchjr” ile kodlama ve genel bilişim teknolojileri hakkındaki soruları yanıtladılar. 2. sınıf öğrencilerimiz “Kodlama Korsanları” kutu oyunuyla koordinat sistemi üzerinden birbirlerinin kodlama adımlarını takip ederek yarıştılar.

3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz stratejik düşünme becerilerini kullanabilecekleri “Amiral Battı” turnuvasında birbirleriyle yarıştılar, aynı sınıf seviyelerinden gönüllü öğrencilerimiz de öğretmenlerine sanal ortamda ne tür izler bıraktıklarını sorgulatan soru cevap şeklinde “Dijital Ayak İzim” etkinliği yaptılar. 4. sınıf öğrencilerimiz, hazırladıkları şeffaf üçgen prizmalar ile “hologram” deneyimi yaşadılar.

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, makine öğrenmesi hakkında bilgi sahibi olduktan sonra “Yapay Zeka Kodlama” etkinliği yaptılar. Daha sonra ortaokul öğrencilerimiz, dijital vatandaşlık kurallarıyla ilgili dijital hikaye çalışması yaptılar. Bu çalışmalarında 5. sınıflarımız “StoryJumper” uygulamasını, 6. sınıflarımız “Pixton” uygulamasını kullandılar.

Öğrencilerimiz oluşturdukları dijital kitapla güçlü şifre oluşturmanın önemi, kişisel bilgilerin paylaşılmaması, siber zorbalık, dijital ayak izi, internette bulduğumuz bilgilerin doğruluğunu araştırma gibi konuları hikayeleştirerek anlattılar.

7. sınıf öğrencilerimiz, kişisel olarak yaşadıkları veya toplumsal olarak yaşadığımız bir soruna özgün bir çözüm önerisi geliştirdiler. Sundukları bu çözüm önerilerini Tinkercad aracı ile 3 boyutlu olarak tasarladılar ve bu araçların hayatımızı nasıl iyileştirebileceklerine dair bir rapor oluşturdular.

Lise Hazırlık ve Fen 9 öğrencilerimiz ise eğlenceli bir “Kahoot” etkinliğiyle farklı alanlardaki bilişim teknolojileri sorularını cevaplandırdılar. Teknoloji alanındaki ve sosyal medyadaki yanlış bilinen kavramların doğrularını ve güncel bilgileri öğrendiler.

Ayrıca Tepeören Yerleşkemizden lise öğrencilerimiz okul toplumuna dijital ayak izini öğretmek ve farkındalık kazandırmak üzere dijital ayak izini ölçen bir anket uyguladılar. Ankete katılan öğrenci ve öğretmenlerimizin skorlarına göre dijital ortamlardaki aktivitelerini değerlendirip olası riskler hakkında bilgi verdiler. Güncel teknolojik gelişmeleri ve buluşları içeren bir “Padlet” duvarı hazırladılar. Buldukları haberleri de arkadaşlarıyla paylaştılar.

Bilişim ve İnternet Haftası kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz Green Screen tekniğini kullanarak bilgilendirici bir video hazırladılar.

Yapılan etkinliklerin fotoğraflarıyla da “Artsteps” uygulamasıyla bir sanal sergi oluşturdular.