23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Coşkuyla Kutladık

1193

Her iki yerleşkemizde anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz, 18 – 21 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladılar. 23 Nisan Cumartesi günü ise çevrim içi ortamda gerçekleşen “umut” temalı törenimizde buluştular.

Anaokulu öğrencilerimiz hafta boyunca öğretmenleriyle “Atatürk ve Çocuk” konulu kitaplar okudular, öğrendikleri marşlara eşlik ederek dans ettiler. Sınıf arkadaşlarıyla fikirlerini paylaşarak 23 Nisan konulu grup posterlerini oluşturdular ve diğer gruplar tarafından hazırlanmış olan poster sergisine gittiler.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Nalan Balcı’yla “23 Nisan: Bir Hayalim Var” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdiler. Balcı, 23 Nisan’a kavuşma sürecindeki mücadeleyi öğrencilerimizle paylaştı. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Özdeyişinin anlamını sorguladılar. Ardından, her bir öğrencimiz küçük birer milletvekili olmak için kendilerine bir şehir seçti. Küçük milletvekilleri, ülkemizde üzerinde durulmasını istedikleri sorunları ve gelecek hayallerini düşünerek meclis konuşmalarını planladı. Yapılan planlama sonrasında konuşmalarını büyük grupla paylaştı. Öğrencilerimiz bu etkinlikte, çevreyi koruma, hayvan hakları, İstanbul Sözleşmesi, kadın hakları, adalet, çocuk hakları, eğitim, ekonomi ve daha birçok konuda hazırladıkları konuşmalarla duyarlı ve sorgulayan öğrenenler olduklarını kanıtladılar. Yaptıkları meclis konuşmalarıyla öğrencilerimiz, ülke gündemini yakından takip ettiklerini de göstermiş oldular.

Anaokulu öğrencilerimiz Masal Anlatıcısı Roza Erdem’le, ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz ise Sınıf Öğretmenimiz Sevim Çelik Önemli’yle bir araya gelerek, onlardan masallar dinledi.

Daha sonra Tiyatrocu Erkay Yavuz’la buluşan anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz, Yavuz’un dünya barışı için en önemli iki kavram olan umut ve kardeşlik teması altında geleceğe dair mesajlar taşıyan kukla gösterisini izlediler ve sonra Sihirbaz Utku Aldoğan’ın şaşırtıcı gösterisine katıldılar.

Öğrenci Birliğinde görevli ortaokul öğrencilerimiz, masalını ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimize “Kırmızı Başlıklı Kız” okuyarak masalların sihirli dünyasına beraber yolculuk yaptılar. Daha sonra, “Bitkilerin Dünyası” etkinliğinde Atatürk’ün doğa sevgisine de vurgu yaparak, ilkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerimizin doğa sevgisini artırmak ve doğaya karşı sorumluluklarına katkı sağlamak amacıyla aldıkları çam ağacı fidanlarını teslim ettiler. Ortaokul öğrencilerimiz sene sonuna kadar bakım sorumluluklarının sınıflarına ait olduklarını belirterek, büyüttükleri fidanların okul bahçesine ekileceğini paylaşıp ilkokuldaki arkadaşlarının heyecanlarına ortak oldular. Steam Yürütücüsü Ozan Erbak, ilkokul öğrencilerimizle “Eğlen Bilim” adlı interaktif bir bilim gösterisi yaptı. Öğrencilerimiz bu etkinlikte balonlarla yapılabilecek eğlenceli deneyleri gözlemlerken “Hava ve Girdap” oyunlarıyla tanıştılar. Böylece hava olayları ve açık hava basıncı deneylerini deneyimlediler.

Müzisyen Gökçe Gürçay, ilkokul öğrencilerimizle bedenleri müzikle buluşturan perküsyon etkinliği gerçekleştirdi. Ardından öğrencilerimizin performanslarından oluşan enstrüman videoları gösterildi ve tüm Terakkililer müzik ve drama öğretmenlerimizin hazırladığı mini konserde beraber şarkılara eşlik etti.

Ayrıca ilkokul öğrencilerimizin 23 Nisan coşkusunu yaşatan afiş çalışmalarından oluşan sergi 23 Nisan panosu yapılarak okulumuzda sergilendi.

Tören videolarımızı izlemek için:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Levent İlkokul)