Terakkililerin Şiir Dinletisi

2837

Lise öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı dersi şiir ünitesi kapsamında bir dinleti düzenledi. Dinletiyi Tepeören Yerleşkemizde Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 6 Haziran Çarşamba günü, Levent Yerleşkemizde ise Şiir Kulübü ve Hazırlık B sınıfı öğrencilerimiz gerçekleştirdi.

Kadının her yönüne, her rengine, tüm duygularına vurgu yapan şiirler Türk edebiyatının önemli şairlerinden seçildi. Öğrencilerimiz; Nazım Hikmet’ten Özdemir Asaf’a, Edip Cansever’den Didem Madak’a kadar pek çok şairimizin “Kadın” temalı şiirini okudular. Levent Yerleşkemizden öğrencilerimiz okumalarını 10 B sınıfından Berke Gülçin ve Simurg Özdemir’in gitar performansı eşliğinde yaptı.

“Şiir bilgidir, kurtuluştur, güç ve terk ediştir. Dünyayı değiştirebilecek güçte bir eylemdir şiir. Hayallerini kâğıttan gemilere yükleyen kadınlara, renkleri elinden alınmış dünyasını sözcüklerle renklendiren kadınlara yazılmış dizeler duyacaksınız bugün.” diye seslenen Tepeören Yerleşkemizden öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlarla 9. sınıf arkadaşlarını şiirin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkardılar.