Ortaokul Öğrencilerimiz Madrid Gezisindeydi

49

Her iki yerleşkemizden ortaokul öğrencilerimiz, 16-19 Mayıs tarihleri arasında, Dünya Dilleri Bölümümüzün düzenlediği Madrid gezisine katıldı.

İspanya’nın başkenti Madrid gezisinin birinci gününde öğrencilerimiz, tur otobüsü ile şehrin merkezine geldi. Puerta del Sol Meydanı’ndan Avrupa’nın en büyük müzelerinden biri olan Prado Müzesi’ne kadar yürüyen öğrencilerimiz, müzeyi de ziyaret etti.

Gezinin ikinci gününde Picasso, Dalí, Miró gibi önemli sanatçıların eserlerini içeren özellikle Picasso’nun önemli eseri “Guernica”nın da olduğu Reina Sofia Müzesi ziyareti gerçekleşti. Ardından İspanya’nın Kraliyet Sarayı “Palacio Real”in önünde fotoğraf çekilen öğrencilerimiz, meşhur İspanyol yemeği “Paella”nın tadımını yaptı. Öğrencilerimiz yemek bitiminde İspanyol kültürünün bir öğesi olan Flamenko gösterisini ilgiyle izledi.

Gezinin üçüncü gününde öğrencilerimiz, Plaza Mayor’dan geçerek şehrin tarihi dokusunu hissetti. Şehrin sokaklarında yürüyüş yapan öğrencilerimiz, turistik San Miguel Pazarı’nı da gezdi.

Ardından Warner Park’a ulaşan öğrencilerimiz, aktivitelere katılarak unutamayacakları bir gün geçirdi.

Gezinin dördüncü gününde öğrencilerimiz, 2025 yılında da dünyanın en değerli futbol takımı olmayı sürdüren Real Madrid’in stadını ve müzesini gezdi. Bazı öğrencilerimiz takımın formasını alarak arkasına ismini bastırdı.

Öğrencilerimizin okulda edindikleri ikinci yabancı dilleri olan İspanyolca öğrenimindeki motivasyonlarını artırmayı amaçlayan gezide, İspanyolcayı günlük yaşam pratiklerinde kullanma fırsatı buldu. Yerel halkla iletişim kurarak gerçek yaşam bağlamında dil becerilerini geliştiren öğrencilerimiz, İspanyol kültürünü de yerinde gözlemledi. Öğrencilerimiz tarihi ve sanatsal zenginlikleri tanıma şansı elde etti.

Gezinin fotoğraflarını buradan görebilirsiniz.