Lise Öğrencilerimiz KİMFİBİ Deney Yarışması’na Katıldı

443

Her iki yerleşkemizden lise öğrencilerimiz iki takımla, 16 Mart Cumartesi günü FMV Özel Erenköy Işık Fen Lisesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “KİMFİBİ Deney Yarışması”na katıldı.

Öğrencilerin problem çözme becerisini, merak duygusunu ve yaratıcı düşünme yeteneğini geliştirme amacıyla düzenlenen yarışmaya;

  • Levent Yerleşkemizden fen lisesi öğrencilerimiz Defne Sural (11A) ve Mert Özdemir (11A) öğretmenleri Barış Kaptan,
  • Tepeören Yerleşkemizden Anadolu lisesi öğrencilerimiz Çağrı Alp Salış (11IB D) ve Aytunç Sarandal (11IB D) öğretmenleri Turgut Fahri Akbatur danışmanlığında katıldı.

Yarışmada öğrencilerden 11. sınıf fizik dersi konularını kapsayacak şekilde bir yay, pinpon topu, cetvel ve kronometre kullanarak yayın sabitini en doğruya yakın şekilde ölçecek bir deney tasarlamaları ve analiz etmeleri istendi.

Öğrencimiz Defne Sural yarışma sonrası düşüncelerini şöyle ifade etti:

“KİMFİBİ deney yarışmasına bu sene ilk defa katılma fırsatım oldu. Bu yarışmanın problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerimin gelişimine katkı sağladığını düşünüyorum. Bu becerilerimin gelişmesinin yanında, fizik dersi müfredatında yer alan bilgilerim de pekişti. Derslerde teorik olarak öğrendiğim bilgileri, düzeneğini ve basamaklarını rehber bir doküman olmaksızın yapılandırdığım bir deney yapmak oldukça faydalı bir deneyimdi. Verilen problemi çözme aşamalarında ekip arkadaşım Mert Özdemir ile yaptığımız beyin fırtınaları ve kısıtlı bir süre içinde deneyi tamamlayıp deney aşamalarını açıklayıcı bir biçimde yazıya dökme çabası, yarışmayı heyecan verici bir hale getiriyordu. Etkinlikte sahip olduğumuz boş zamanlarda farklı okullardan lise öğrencileriyle sosyalleşme fırsatı da yakaladık. Bu yarışmada yer aldığım ve okulumu temsil ettiğim için oldukça mutluyum.”

Öğrencimiz Aytunç Sarandal yarışma sonrasında fikirlerini;

“KİMFİBİ deney yarışması, deneysel olarak fiziği anlamak açısından ve kendimizi geliştirmemiz bakımından çok yararlı bir yarışma oldu. Deney tasarlama, fikir yürütme ve verileri analiz etme becerileri açısından bize büyük bir katkı sağladı. Güzel bir atmosfer vardı. Farklı okullardan arkadaş edinmek ve bilgilerimizi paylaşmamız bakımından destekleyici bir ortamdı.” şeklinde ifade etti.