Her iki yerleşkemizdeki 10. sınıf öğrencilerimiz, 21-22 Nisan tarihlerinde “Birlikte Yürümek: Akran İlişkilerinde Empati ve Dayanışma” atölye çalışmasında bir araya geldi. “Birlikte Yürümek: Akran İlişkilerinde Empati ve Dayanışma” Öğrenci Sunumları’nda ise atölye sonuçları, Tepeören Yerleşkemizde 22 Nisan Salı günü, Levent Yerleşkemizde ise 30 Nisan Salı günü 9. sınıf öğrencilerimiz ile paylaşıldı.
Projeyi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, Sosyal Bilimler ve Felsefe Bölümümüz birlikte tasarladı.
Atölye çalışmalarından bir önceki hafta 10. sınıf öğrencilerimiz, Felsefe derslerinde Ahlak Felsefesi kazanımlarıyla bağlantılı olarak ve yapılacak atölye çalışmasına bir ön hazırlık anlamı taşıyacak şekilde “Sineklerin Tanrısı” adlı roman üzerine ders içi etkinlik yaptı. Romanın kısa bir bölümü üzerinden “iyilik” ve “kötülük” problemlerini tartışan öğrencilerimiz, insanların iyiliğe veya kötülüğe yönelme koşullarını, bir sorun durumunda herkese düşen sorumlulukları irdeledi.
Lise Kütüphanelerimizde yapılan atölye çalışmaları, Tepeören Yerleşkemizde 21 Nisan Pazartesi günü; Levent Yerleşkemizde ise 21 Nisan Pazartesi ve 22 Nisan Salı günleri gerçekleşti.
Atölye çalışmasının “Biz Tanımlayalım!” adlı ilk bölümünde öğrencilerimiz, akran zorbalığının ne olduğunu ve hangi davranışların akran zorbalığı olarak ele alınabileceğini tartışarak kendi tanımlarını yaptı. “Biz Bu Duruma Ne Diyoruz?” adlı ikinci bölümde kendilerine verilen örnek durumları inceleyen öğrencilerimiz, her gruba atanmış olan örnek durumun nasıl bir zorbalık türü olduğunu tespit etti. Ardından kendilerine verilen tartışma sorularını baz alarak örnek durumu tartışıp sonuçlara ulaşan öğrencilerimiz, birer slogan oluşturup afişler tasarladı. Öğrencilerimiz son bölümde ise, grupta yürüttükleri tartışmaları ve ulaştıkları sonuçları içeren sunumlar yaptı.
10. Sınıf Öğrencilerimizden “Birlikte Yürümek: Akran İlişkilerinde Empati ve Dayanışma” Öğrenci Sunumları
10. sınıf grup sözcüleri, “Birlikte Yürümek: Akran İlişkilerinde Empati ve Dayanışma” atölyesinde ulaştıkları sonuçları 9. sınıf öğrencilerimiz ile paylaştı.
Etkinlik, Tepeören yerleşkemizde 22 Nisan Salı günü Rehberlik Salonu’nda, Levent Yerleşkemizde ise 30 Nisan Salı günü K2 Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Akran zorbalığının farklı türlerini tanıyan ve her türün nasıl sorunlara yol açabileceğini gören öğrencilerimiz, sağlıklı ilişkiler kurmaları için hangi unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini öğrendi.
Atölye çalışması ve sunumda tüm katılımcı öğrencilerimiz, keyifli, verimli ve öğretici bir süreci hep birlikte inşa etti.