Terakkili Mezunlar Üniversitelerini Anlatıyor: Üniversiteli Olmak Paneli

2363

Terakkili mezunlar, 22. Kariyer Günlerimiz kapsamında 20 Aralık Çarşamba günü düzenlenen “Üniversiteli Olmak” panelinde lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Modaratörlüğünü Psikolojik Danışmanımız Gonca Baştuğ’un yaptığı panelimizde mezunlarımız; Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden Beyza Gülal, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Bülent Gültekin, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği’nden Ece Sayılı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Avukat Ertuğrul Kıyıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nden Gizem Yenibayrak Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden Kaan Sayın, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesinden Ömer Orhun, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Nora Yalçın yer aldı.

Mezun panelistlerimiz, öğrenim gördükleri üniversitelerin; genel yapısını, üniversite yaşamını ve üniversiteli olmanın ne demek olduğunu, akademik yaklaşımları, öğretim görevlilerini, akademik donanımları ve ilişkilerini, imkanlarını, kampüs yaşamını, fiziksel ve sosyal imkanlarını, memnun oldukları ve olmadıkları yönlerini öğrenci gözüyle paylaştı. Ardından öğrencilerimizden gelen soruları yanıtladılar.

Devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan tüm mezunlarımız; Terakkili olmanın akademik temellerini zenginleştirdiğini, üniversitede akademik hayatlarını kolaylaştırdığını, Terakki’nin İngilizce dil eğitimiyle kazandıkları becerileri ve aldıkları bu dil eğitimiyle akademik hayatlarının ilerleyen aşamalarını rahatlıkla yürütebildiklerini vurguladılar.

Stajlarla okudukları bölümün iş dünyasındaki yerini tanımaya fırsat bulduklarını, 1. sınıftan itibaren farklı iş yerlerinde farklı alanlarda staj yapmalarının kendilerine katkısından bahsettiler. Erasmus programlarına katılmalarını, kulüplerin bölümler kadar önemli olduğunu, herkesin mutlaka bir kulüpte olmasını, ilgilerini çeken bir kulüp yoksa kurmalarını tavsiye ettiler.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak 22. Kariyer Günleri gerçekleştiriyor. Bu yıl gerçekleşecek diğer 22. Kariyer Günleri etkinliklerimiz: “Yükseköğretime Hazırlık Konferansları”, “Başarı Öyküleri, “Meslek Tanıtımları”, “Üniversite Terakki’de: Tadımlık Dersler”, “İş Dünyası Üniversite Adayları İle Buluşuyor”, “Boğaziçi, İTÜ, Koç, Sabancı ve Acıbadem Üniversite Gezileri”, “Üniversitelerin Bursluluk Programlarının Tanıtımı: Sunny, Koç Anadolu Bursluluk Programı, Özyeğin Fırsat Eşitliği Bursu, BAU Apply Tanıtımı”, “Geleceğin İnsan Kaynakları Eğilimi ve Kariyer Planlaması”, “Sömestri ve Yaz Tatili Meslek Gözlem Çalışmaları”,  “Mesleğe Göz Kırpmak: Dekanlarla Buluşma” ve “Tercih Konferansı”.