Terakki Vakfı Okulları, Eaquals 2024 Konferansı’nda Temsil Edildi

116

Eaquals (Dil Eğitimi Kalite Değerlendirme ve Akreditasyonu) kuruluşunun bu yılki Uluslararası Dil Eğitimi Konferansı, alanındaki son gelişmeleri ve en iyi uygulamaları paylaşmak üzere 11-13 Nisan tarihleri arasında, Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleşti. Terakki Vakfı Okulları Yabancı Diller Bölümü Koordinatörü Lucy Griffin ve ELT Akademik Uzmanı Burcu Çubukçu, okulumuzu bu etkinlikte temsil etti.

Konferans, dil öğretimi ve öğreniminde en iyi uygulamalar, müfredat tasarımı, CEFR kullanımı ve değerlendirme çalışmaları, liderlik ve yönetim, mesleki gelişim ve dil eğitiminde yapay zekâ gibi çeşitli konuları ele aldı. Uluslararası dil eğitimi alanında uzmanlaşmış önde gelen konuşmacılar ve eğitmenler, katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Konuşmacılar arasında dil öğretimi ve eğitim teknolojisi alanındaki çalışmaları ve İngiliz Konseyi tarafından düzenlenen ELTons Ödülleri’ndeki başarılarının yanı sıra makale ve kitapları ile tanınan uluslararası eğitim uzmanı Nik Peachey de vardı. Peachey sunumunda, yapay zekânın dil öğrenme süreçlerindeki potansiyel etkilerini ve öğrenci başarısını artırmak için nasıl kullanılabileceğini örneklerle açıkladı. Ayrıca konferansta Belfast Queen’s University’de eğitim psikolojisi ve öğrenme bilimi alanında çalışan Dr. Aisling O’Boyle, “Uluslararası Dil Eğitimi Bağlamında Sürdürülebilirlik” başlıklı sunumu ile yer aldı.

Terakki Vakfı Okulları, Yabancı Diller Koordinatörü ve Akademik Uzmanı konferansta “Formatif Değerlendirme Stratejilerinin Müfredata Entegrasyonu Projesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Bu sunumda, öğrenci öğrenme çıktılarını geliştirmek için kullanılan formatif değerlendirme stratejilerinin yabancı diller müfredatına entegre edilmesi konusunda öğretmenlerle gerçekleştirilen profesyonel gelişim çalışmaları aktarıldı. Bunun yanı sıra formatif değerlendirmenin yabancı diller müfredatına farklı seviyelerde ne şekilde entegre edildiği ve bu stratejilerin öğrenci öğrenimine olan olumlu etkisi ele alındı. Oturumda, “Müfredat Tasarımı ve Değerlendirmesi” temasına odaklanılarak formatif değerlendirme uygulamalarının öğrenci öğrenimine olan olumlu etkileri farklı sınıf seviyelerinde yer alan örneklerle vurgulandı.