Öğrencimiz “Akif’in Yüreğindeyiz” Yazısıyla İlçe 2.si

1445

Levent Yerleşkemizden ortaokul öğrencimiz Zeynep Su Cüreklibatır (8F), 9 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında İstanbul’daki ortaokul öğrencileri arasında gerçekleşen kompozisyon yarışmasında ilçe 2.si oldu. Öğrencimizin “Akif’in Yüreğindeyiz” adlı yazısıyla başarı elde ettiği bu yarışmayı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” temasıyla düzenledi.

Akif’in Yüreğindeyiz

Bir ulus düşünün ki  asırlarca özgür, güçlü, bayındır yaşayıp yedi kıtaya nam salmış olsun.

Ve bir ulus düşünün ki işgal edilmiş, bayrağı elinden alınmış, insanları tutsak…

Çeşitli nedenlerle pek çok ulusun bir anda saldırıya geçtiği kapkaranlık günlere sürüklenen bu ulus, benim ulusumdu. Her karış toprağı  tarumar edilmiş, ordusu dağıtılmış, bayrağı indirilmişti ve asırlarca özgür yaşamış ulusumdan bedenen ve ruhen bir başka  ulusun boyunduruğuna girmesi isteniyordu.

Bu, asla kabul edilemezdi.  En koyu karanlıklar bile sabahı görüyorsa benim ulusum için de işte bu karanlığı yırtmanın zamanı gelmişti artık.

Yurdumuzun her köşesinde amansız bir kurtuluş mücadelesi başladı Mustafa Kemal’in önderliğinde. Kim, neyi varsa paylaştı. Ekmeğini, aşını, çarığını, çorabını… Kadın, erkek demeden cephe önünde, cephe gerisinde amansız bir savaş yaşanırken ve dünya bu mücadeleyi izlerken şaşkındı. Çünkü yokların vardan çok olduğu koşullarda direniyordu ulusum. Anadolu’nun bağrında her türlü yoksunluğa meydan okuyan Mustafa Kemal’in başlattığı kıvılcım; yangına dönüştüğü sırada,  bir şeyin eksikliğini hissetti ulusum: Milli Marşı’mız yoktu. Milletimizin çektiği sıkıntı ve acıları bizzat kendisi de yaşayan Akif, bir sanatçı duyarlılığıyla  bize tercüman oldu. Acımızı, inancımızı, öfkemizi haykırdı her bir sözcükte. Ortak duygularımızı dizelere dökerek mili birliğimizi güçlendirdi. Gücümüzü  sınayanlara bunun beyhude olduğunu anımsattı.

Her birimiz bir diğer Akif olduk bu duyguların yansımasında. Daha bir güçlenerek kurtuluşa çıkan zafere ulaşırken bize, kim olduğumuzu anımsattı.

Akif, “Allah bir daha bu ulusa İstiklal Marşı yazdırmasın.” derken geçmişteki acılarımızdan dersler almamızı da istemiştir.

İstiklal Marşı, Türk ulusunun belleğidir. O, Türk ulusunun özgür ve bağımsız karakterini betimleyen ölümsüz biricik şiirdir ve marşımızdır.

İstiklal Marşı Türk devletinin ta kendisidir.

Geçmişimiz ve geleceğimizdir.

Zeynep Su Cüreklibatır (8F)