Destination Imagination için Hazırlıklar Başladı

2771

Levent Yerleşkemizden ortaokul İngilizce öğretmenimiz Özge Doyum Bayazıtoğlu, dünyanın en büyük yaratıcı çözüm geliştirme organizasyonu olan “Destination Imagination” adlı uluslararası etkinliğe yönelik 5 Kasım Cumartesi günü “İstanbul Bölgesi Takım Sorumlusu Eğitimi” gerçekleştirdi. Terakki Vakfı Kültür Merkezi K2’de düzenlenen eğitimde İstanbul ve çevre illerdeki okullardan 55 katılımcı bir araya geldi. Konuğumuz ise Destination Imagination organizasyonunu Türkiye’ye ilk kez getiren isim Joseph Welch’di.

1999 yılında kurulan Destination Imagination; öğrencilerin, hayal gücünden buluşa uzanan yaratıcı süreci STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs), sanat ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla öğrenmelerini sağlayarak yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, Destination Imagination etkinliklerinde her yıl seçtikleri görevlerde çeşitli problemlere takım arkadaşlarıyla birlikte yaratıcı çözümler üretiyor. Etkinliklerde de bu çözümleri değerlendiricilere sunuyorlar.

Bu yıl mart ayında yapılacak etkinlik üzerine katılımcıların buluştuğu eğitimin ilk aşamasında Welch, etkinliğe hazırlık sürecinde yaşadıklarını ve edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı. Ardından Bayazıtoğlu, organizasyonun felsefesi ve içeriğini anlattı. Katılımcılara öğrencilerini nasıl motive edebileceklerine dair önerilerde bulundu.

Daha sonra katılımcılar, bu sene ilk kez Takım Sorumlusu olacak öğretmenlere yönelik “Anlık Görev” uygulamasının yapıldığı interaktif bir bölümde yer aldı. Böylece takım çalışması, işbirliği, iletişim ve problem çözme becerilerini desteklediler.

Bu sene mart ayında gerçekleşecek Türkiye finallerine Levent Yerleşkemizden ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin, Tepeören Yerleşkemizden ise ortaokul öğrencilerimizin “Doğaçlama”, “Bilimsel”, “Güzel Sanatlar” ve “Toplumsal Hizmet” görevlerinde katılması planlanıyor.

Geçtiğimiz öğretim yılında Levent Yerleşkemizden ortaokul İngilizce takımımız “Bilimsel” görevinde “Endonezya Mimik Ahtapotu” proje sunumuyla; matematik takımımız ise “Teknik” görevinde vücudun hastalık durumunda mikroplarla mücadelesini canlandıran proje sunumlarıyla Türkiye 3.sü oldu.