Üniversiteleri Tanıyoruz

2645

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz,  öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayarak gerçekleştirdiği 21. Kariyer Günleri etkinliklerinden “Üniversiteleri Tanıyoruz” gezi programlarını 14 – 20 – 21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdi.

Levent Yerleşkemizden 12 IB sınıfı öğrencilerimiz Boğaziçi Üniversitesi’ni, 11 ve 12 IB sınıfı öğrencilerimiz Koç Üniversitesi’ni, tıp fakültesinde okumak isteyen gönüllü 12. sınıf öğrencilerimiz ise Acıbadem Üniversitesi’ni gezdi.

Koç, Boğaziçi ve Acıbadem Üniversitesi tanıtım sorumluları; bölümler, bölümlere giriş koşulları, burs ve yurt imkânları, Anadolu bursiyerliği, hazırlık sınıfı ve yeterlilik koşulları, yan dal, çift ana dal programı ve yatay geçiş kriterleri, Erasmus öğrenci değişim programları katılım şartları, kariyer birimi destekli staj imkanları ve üniversitede yaşam konularında bilgi verdiler.

Öğrencilerimiz, tanıtım sorumlularına merak ettikleri konularla ilişkili çeşitli sorular yönelttiler. Daha sonra yapılan üniversite turu ile fakülte ve bölüm binaları, spor salonu, kütüphane ve kampüs alanı ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Bu sene gerçekleşecek diğer “21. Kariyer Günleri” etkinliklerimiz; “Başarı Öyküsü3”, “Dekanlarla Buluşma: Mesleğe Göz Kırpmak”, “Üniversite Gezileri: Sabancı Üniversitesi”, “Ders Seçim Konferansı”, “Meslek Gözlem Çalışmaları”, “Meslek Tanıtımları” ve “Tercih Konferansı”.