Noktalama İşaretleri Konulu Şarkı Yarışması

2323

Türkçe Bölümümüzün 28 Şubat Perşembe günü Terakki Vakfı Kültür Merkezi K2’de gerçekleştirdiği “Noktalama İşaretleri Konulu Şarkı Yarışması”, renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrencilerimizin noktalama işaretlerinin doğru kullanımıyla ilgili yazdığı şarkı sözleri, müzikle birleşince hem eğlenceli hem de bilgilendirici şarkılar ortaya çıktı. Her sınıfı bir grubun temsil ettiği yarışma oldukça çekişmeliydi çünkü sınıflardan seçilen gruplar, şarkı sözlerini yazarken gösterdikleri özeni dans koreografilerine de yansıtmışlardı.

Yarışmanın jürilerinden Müdür Yardımcımız Ahmet Başak, Türkçe Bölümü Başkanımız Handan Kızıl ve Türkçe Öğretmenimiz Yeşim Er, ilk üçe girecek sınıfları seçmekte oldukça zorlandılar. Dereceye giren sınıflarımızın hediyelerini Akademik ve Yönetsel Koordinatörümüz Gökhan Atılgan verdi.

Yarışmada üçüncü olan 5G ve ikinci olan 5H sınıflarımız “Noktalama İşaretleri Şarkı Yarışması” tasarımlı tişört kazanırken birinciliği alan 5F sınıfımız, “Noktalama İşaretleri Şarkı Yarışması” tasarımlı tişörtün yanında “Scrabble” oyunu ve üç boyutlu “Küçük Prens” kitabına sahip oldular.

Yarışmanın sonundaki asıl hediye ise öğrencilerimizin noktalama işaretlerinin doğru kullanımı konusunda farkındalıklarının artması oldu.