Terakki’de Çocuk Hakları

3870

Her iki yerleşkemizden ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 18 – 22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklerin ana teması ise Çocukların Katılım Hakkı’ydı.

Terakki Öğrenme Geliştirme Merkezimizden “Çocuk Hakları ve Ayrımcılığı Önleme” proje grubumuz, Müzik ve İngilizce Bölümlerimizin desteğiyle 21 Nisan Perşembe günü yemekhanelerimizde Flashmob etkinliği düzenledi. 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimiz, aşçı kıyafeti giyen öğretmenlerimizle birlikte öğle yemeği saatinde bir anda çocuk hakları konulu “The Children’s Rights” şarkısını söylemeye başladı. Diğer öğrencilerimiz de coşkuyla şarkıya eşlik etti.

1.sınıflarda “Haklarımızı Biliyor muyuz?”, 2 ve 3. sınıflarda “Kim Karar Vermeli”, 4. sınıflarda “Zamazingo”, 5. sınıflarda “Çocuk Hakları Sözleşmesi Katılım Hakkı Maddeleri” etkinlikleri, 6 ve 7. sınıflarda ise “Çocukların Katılım Hakkı” ile ilgili slogan ve afiş çalışmaları yaptı.

Ayrıca, Tepeören Yerleşkemizden 4. sınıf keman grubu öğrencilerimiz ilkokul koridorlarında sürpriz bir konser verdi. Çaldıkları parçalarla arkadaşlarını çevresine toplayan öğrencilerimiz, hep birlikte “El Ele Verelim” şarkısını seslendirdiler. Levent Yerleşkemizde ise Lise Rock Orkestramız koridor konseri gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerimizden oluşan Koro ve Okul Çalgıları Topluluğumuz ve dans gruplarımız da ilkokul ve ortaokul seviyesinden öğrencilerimiz ve velilerimize Terakki Vakfı Kültür Merkezi K1’de işitsel ve görsel bir şölen sundu.