Destination Imagination Kulüplerimiz Türkiye 3.sü

2139

Levent Yerleşkemizden İngilizce Destination Imagination Kulübü ve Matematik Destination Imagination Kulübü öğrencilerimiz, 11 – 13 Mart tarihleri arasında Kuşadası’nda Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenen Destination Imagination Türkiye Finalleri’nde Türkiye 3. sü oldu.

1999 yılında kurulan Destination Imagination, öğrencilerin hayal gücünden buluşa uzanan yaratıcı süreci STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs), sanat ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla öğrenmelerini sağlayarak yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, Destination Imagination etkinliklerinde her yıl seçtikleri görevlerde çeşitli problemlere takım arkadaşlarıyla birlikte yaratıcı çözümler üretiyor. Etkinliklerde de bu çözümleri değerlendiricilere sunuyorlar.

dest.math

İngilizce Destination Imagination Kulübümüzden DI-S-PRO-SIUM Takımımız, “Bilimsel” görevinde Endonezya Mimik Ahtapot’unu tanıttıkları proje sunumuyla; Matematik Destination Imagination Kulübümüzdeki DIdea Terakki Takımımız ise “Teknik” görevinde vücudun hastalık durumunda mikroplarla mücadelesini canlandıran proje sunumuyla başarı elde etti.