Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri 6. Edebiyat Sempozyumumuzda Buluşuyor

1186

Terakki, İstanbul ili genelinde Türkçe ve edebiyat öğretmenleriyle Türkçe ve Edebiyat eğitimindeki uygulamaları, yenilikleri paylaşmak amacıyla 2 Nisan Cumartesi günü çevrim içi ortamda 6. Edebiyat Sempozyumu’nu gerçekleştirecek. Sempozyumda konuklarımız Prof. Dr. Baki Ayhan, Prof. Dr. Oktay Yivli, Tolga Gümüşay, Dr. Mahmut Babacan ve Turgay Fişekçi olacak. Ayrıca iki ders tasarımı örneğine de yer verilecek.

2010 yılından beri iki yılda bir gönüllülük esasıyla yürütülen sempozyumumuz, bu yıl da hem devlet okulları hem de özel okullardaki Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe öğretmenlerine metin yorumlama, sorgulama ve uygulamaya yönelik içeriğiyle etkileşimli olarak sunulacak.

Terakki Birikimini Paylaşıyor Programı* kapsamında yürütülen sempozyumumuzun temel hedefi; konusunda yetkin isimlerle edebiyat eğitimine yeni yaklaşımlar getirmek ve Türkçe-edebiyat öğretmenleriyle akademisyenleri buluşturmak.

Sempozyum Kapsamı:

  • Metin Yorumlama ve Türlere Bağlı Okuma ve Yazma
  • Metnin Zihniyeti
  • Metin Yoluyla Sorgulama
  • Dili Sorgulama ve Öğretme Yaklaşımı
  • Türler Oluşturulurken Dil Seçimi
  • Grafik Roman Karikatür Ayrılığını Belirlemek
  • Türler İçeriğinde Öğretim Olanakları
  • Yaratıcı Yazma Bağlamında Anlam Oluşturma

Sempozyumla ilgili ayrıntıları “6. Edebiyat Sempozyumu” adlı tanıtım kitapçığımızdan okuyabilirsiniz.

Sempozyuma katılım için: www.terakki.org.tr/edebiyatsempozyumu

Katılımcı kayıtlarının kabulü 30 Mart Cuma günü saat: 16.00’da sona erecek.

*Terakki Birikimini Paylaşıyor, TERAKKİ’nin 1877’den beri oluşturduğu birikim, kültürel zenginlik, ilke ve aydınlığını gelecek kuşaklara taşımayı hedefleyen bir destek programıdır. Terakki Vakfı ve Okulları 2009 yılında hayata geçirdiği bu program desteğiyle bilim, kültür ve sanat alanlarında eğitim dünyasına ve çevresine katkıda bulunma sorumluluğunu yerine getiriyor. Bu program, Terakki Vakfı Okulları, çevre okullar ve sosyal sorumluluk taşıyan girişimlerle birlikte yapılan çalışmalarla gerçekleşiyor.