Bilimsel Okumadan Poster Tasarımına

2605

Tepeören Yerleşkemizden 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, 26 Aralık Cuma günü Fen Bilimleri Bölümümüzün organize ettiği “Bilimsel Okumadan Poster Tasarımına” afiş yarışmasının ödüllerini aldılar.

Öğrencilerimizin bilime ilgisini artırmak, bilimsel makale okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmek ve teknoloji ile entegrasyonu sağlamak için öğrencilerimiz, kütüphanede Bilim Teknik, Bilim Çocuk, National Kids gibi bilim dergileri okudular, okudukları makalelerle ilgili notlar aldılar ve aldıkları notlardan faydalanarak EduGlogster web 2.0 aracını kullanarak kendi poster tasarımlarını yaptılar.

Üç kişilik bir jüri posterleri  yaratıcılık, bilimsel doğruluk, bilimsel dil kullanımı, poster formatına uygunluk, konunun özgünlüğü kriterlerine göre değerlendirdi.

En iyi poster tasarımı ödüllerini 5. sınıflardan Nil Bayrak (5A), Metehan Tarakçı (5A) ve Yaman Balaban (5B); 6. sınıflardan Efe Yavaşal (6A), Yasmin Şapoğlu (6A), Kerem Altun (6A); 7. Sınıflardan Çağla Şahin (7A), Aylin Pak (7A) ve Ecenur Demirtürk (7A) aldı.

Aralık 2014