Terakki’den Öğretmenlere ve İdari Kadroya Aile Afet Planı Eğitimi

28

Her iki yerleşkemizdeki öğretmenlerimiz ve idari personelimizden oluşan 756 katılımcı, 2-6 Şubat tarihleri arasında, afetlere hazırlık ve risk azaltma çalışmaları kapsamında yüz yüze gerçekleştirilen Aile Afet Planı Eğitimi’ne katıldı.

KÖM ekibi ve İnsan Kaynakları Birimi’nin ortak koordinasyonuyla yürütülen planlı ve sürdürülebilir bilinçlendirme çalışmaları, çalışanlarımıza yönelik koruyucu ve geliştirici hizmetler sunma sorumluluğumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor.

Aile Afet Planı Eğitimi, Levent Yerleşkesi Vakıf Toplantı Odası 1’de ve ortaokul sınıflarında; Tepeören Yerleşkesi Spor Tesisleri Seminer Odası ve ortaokul sınıflarında gerçekleşti.

Eğitim programında uygulamaya dönük paylaşılan bilgilerin başlıkları:
• Depremin kent, mahalle ve konut ölçeğinde yaratabileceği etkiler ile bireysel risk durumu
• Afet sonrası ilk 72 saat için önerilen hazırlıklar
• Aile bireyleri arasında görev dağılımı ve aile birleşme planlaması
• Kamunun deprem hazırlık çalışmaları ve mevcut uygulamalar

Çalışanlarımızda yalnızca farkındalık oluşturmayı değil; edinilen bilgilerin davranışa dönüşmesi ve bireysel hazırlık düzeyinin artırılması hedeflenen eğitim, çalışanlarımızın ailelerinin güvenliğine de katkı sağladı.