2. Sınıf Öğrencilerimiz “Atatürk’ün Bavulu” Etkinliğindeydi

74

Her iki yerleşkemizdeki ilkokul 2. sınıf öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü daha yakından tanımak amacıyla 10 Kasım haftasında “Atatürk’ün Bavulu” etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinlikte öğretmenlerimiz, Etkinlikte öğretmenler, sınıfa içinde çeşitli nesnelerin bulunduğu bir bavulla geldi. “Bu bavul Atatürk’e ait olsaydı, içinde neler olurdu?” sorusu üzerine öğrencilerimiz, Atatürk’ün yaşamı ve kişilik özellikleri hakkında tahminlerde bulundu.  Bavulda yer alan nesneler, Atatürk’ün öğrenmeye olan ilgisini, hayvan sevgisini, sanata, spora ve yazmaya olan tutkusunu simgeledi. Öğrencilerimiz, bu nesneleri inceleyerek Atatürk’ün çok yönlü kişiliğine ilişkin farklı yorumlar geliştirdi.

Etkinlik süresince öğrencilerimiz, Atatürk’ün çok yönlü kişiliğini somut örnekler üzerinden inceledi ve gözlemlerini etkinlik sayfalarına kaydetti. Dersin sonunda ise düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaştı.

Etkinlik, öğrencilerimizin merak etme, düşünme, sorgulama ve iletişim kurma becerilerinin gelişimine katkı sağlarken, Atatürk’ü yaşamı ve çok yönlü kişiliği üzerinden tanıma fırsatı buldu.

Etkinliğin tüm fotoğraflarını buradan görebilirsiniz.