Terakkililer Avrupa Diller Günü’nü Kutladı

43

Her iki yerleşkemizdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz, İngilizce ve Dünya Dilleri Bölümlerimizin hafta boyunca düzenlediği etkinliklerle 26 Eylül Avrupa Diller Günü’nü kutladı.

İngilizce ve Dünya Dilleri Bölümlerimiz eş güdümlü etkinlikleri, öğrencilerimizin farklı dillerin ve kültürlerin önemini kavramaları, dil çeşitliliğine karşı farkındalık geliştirmeleri ve çok kültürlü bakış açısı kazanmaları amacıyla düzenledi.

Anaokulu ve ilkokul etkinliklerimiz;

Her iki yerleşkemizdeki İngilizce öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin Avrupa Diller Günü ile ilgili farkındalık kazanmaları için İngilizce ders saatlerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Anaokulu öğrencilerimiz, sınıflarda ve çok amaçlı salonda farklı dillerde şarkılar ve videolar izledi ve bu dillerde “Merhaba” ve “Hoşça kal” demeyi öğrendi. Anaokulu 6 yaş öğrencilerimiz, çeşitli ülkelere ait bayrakları kullanarak hazırladıkları taçlar ile farklı dillerde şarkıları seslendirerek kutlama yaptı.

Farklı kültürler hakkında bilgi edinen ilkokul öğrencilerimiz, farklı dillerde şarkılar söyledi, dans etti ve el işi çalışmaları hazırladı.

4. sınıf öğrencilerimiz, araştırma görevi olarak Avrupa’da konuşulan dillerden birini seçti ve bu dile ait kültürü, başkenti, önemli turistik bölgeleri, günlük konuşma dilini araştırdı. Ardından seçtikleri dille ilgili yaptıkları çalışmaları arkadaşlarına sunmak için bir araya gelen öğrencilerimiz, kutlama gerçekleştirdi.

İlkokul ve ortaokul etkinliklerimiz;

Dünya Dilleri Bölümü 26 Eylül Avrupa Dilleri Günü kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğrencilerimiz, farklı sınıf düzeylerinde gerçekleştirilen çalışmalarla bu özel günün önemini pekiştirdi.

4. sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde müzik dinletisi ve konuşma etkinlikleri gerçekleştirerek dil ve kültür çeşitliliğinin önemine dikkat çekti.

Sunuculuk görevini üstlenen öğrencilerimiz, 3 ayrı dilde öğrendikleri yeni kelimeleri arkadaşlarına önce İngilizcesini söyleyip daha sonra da bu kelimelerin kendi dillerindeki söylenişini tahmin etmelerini istediler. Diller arasındaki benzerliklerin keşfedilmesini sağlayan bu interaktif çalışma ardından öğrencilerimiz, hedef dillerinde şarkılar söyleyip dans etti.

Sunuculuk görevini üstlenen öğrencilerimiz;

Levent Yerleşkesi;

Almanca:  Tenzin Demir Diker (4D)

Fransızca: Ayperi Ada Sunat (4G)

İspanyolca: Can Gürsan (4A)

Tepeören Yerleşkesi;

Almanca: Naz Apaydın (4B)

Fransızca: Melis Balta (4A)

İspanyolca: Ayaz Ali Ulaş (5B)

6. sınıf öğrencilerimiz ise farklı dillerde “merhaba” kelimesinin nasıl söylendiğini öğrendi ve bu kelimelerle görsel çalışmalar hazırladı. Hazırlanan çalışmalar, okul dolaplarına asılarak tüm öğrencilerin faydalanabileceği bir sergi niteliği kazandı.

Lise etkinliklerimiz;

Her iki yerleşkemizde hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimiz, farklı dillerin zenginliğine dikkat çekmek amacıyla kısa ses kayıtları hazırladı. Öğrencilerimiz, kendi seçtikleri kelimenin hedef dilde nasıl ifade edildiğini arkadaşlarıyla paylaştı.

“We don’t say ‘hello’ in Spanish, we say ‘hola” gibi cümlelerle farklı dillerden örnekler veren öğrencilerimiz, dil çeşitliliğini örneklerle aktardı. Hazırlanan ses kayıtları Padlet sayfasında bir araya getirilerek tüm okul topluluğu ile paylaşıldı.

Öğrencilerimiz hafta boyunca katıldıkları etkinlikler ile Avrupa dillerinin çeşitliliği ve kültür zenginliği ile ilgili konuşma ve fikirlerini belirtme fırsatı buldu.

Etkinliğin tüm fotoğraflarını buradan görebilirsiniz.