23. Kariyer Günleri “Dekanlarla Buluşma, Mesleğe Göz Kırpmak” Paneli

2006

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz,  her yıl öğrencilerimizin üniversite ve meslek seçimlerinde doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak için tüm seneye yayılan Kariyer Günleri etkinlikleri düzenliyor. 23. Kariyer Günleri etkinliklerimiz içinde yer alan “Dekanlarla Buluşma: Mesleğe Göz Kırpmak” etkinliğimiz Levent yerleşkemizde, tüm 9. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla, 22 Mayıs 2019 günü okulumuz konferans salonunda gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Terakki Vakfı Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Demet Uysal’ın yaptığı etkinlikte, Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Canan Atılgan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde; Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik, Mekatronik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik dallarının bulunduğu bilgisini verdi. İyi bir mühendisin alanında donanımlı olması gerektiğini, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, girişimci, yenilikçi, rekabetçi bir yapıya sahip olması gerektiğini belirtti.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Özgür Kıbrıs, kendisinin meslek seçimi konusunda, geçmişte yaşadıklarını örneklerle anlattı. Günümüzde öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre çift anadal veya yandal seçmelerine olanak veren sistemlerin öğrenciyi öğrenim hayatında ve meslek hayatında başarıya götürebileceğini, öğrenmeyi daha keyifli ve daha bilinçli kılabileceğini belirtti. Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Ekonomi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Kültürel Çalışmalar, Psikoloji, Siyaset Bilimi, Uluslararası Çalışmalar dallarının bulunduğu ve çift anadal ve yandal olanaklarının olduğunu aktardı.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Abdullah Daşçı, Fakültenin anadal ve yandal uygulamalarını, yüksek lisans ve doktora programlarını tanıttı. Ayrıca yönetim bilimleri ve işletmenin tarihçesi, seri üretime ve makineleşmeye geçmenin, işletme yönetiminde ve organizasyonunda nasıl gelişmelere yol açtığını, 4. sanayi devriminin de yapay zeka uygulamaları ile birlikte olacağını belirtti.

Konuklarımız, öğrencilerimize geleceğe hazırlanırken yapacakları ders seçimlerine yönelik önerilerde bulundular. Kendi alanları dışında ilgi alanları bulmak ve başka alanlarda da bilgi sahibi olmanın, sevecekleri işleri yapmanın, transdisiplinel ve interdisiplinel alanların nasıl çalıştığı ve katkıları her üç öğretim üyesi tarafından ısrarla yinelendi.

“Mesleğe Göz Kırpmak” panelinde,

  1. Farklı alanlarda bilgi ve beceriler kazanmaya gayret etmelisiniz.
  2. Doğru mesleği seçmek için kendinizi iyi tanımalısınız.
  3. Sevdiğiniz işi yapmanız ve yaptığınız işi çok iyi yapmaya gayret etmeniz, sizi iş yaşamında başarılı kılar.
  4. Bir alanda karar verebilmek için okuyun, araştırın. Kendinizi kısıtlamayın.
  5. Üniversite tercihleri yaparken, üniversitenin çift anadal, yandal olanaklarına ve değişim programlarına bakmak gerekir.

cümlelerinin altı çizildi.

Öğrencilerimizin soru-cevaplarıyla 1.5 saat süren konferans, meslek seçiminin eşiğinde olan öğrencilerimiz açısından bilgilendirici, ufuk açıcı bir etkinlik oldu.