Öğretmenlerimiz 13. Uluslararası Bakalorya Günü’ndeydi

2593

Anaokulu ve ilkokul öğretmenlerimiz, 28 Mart Cumartesi günü AREL Kolej’inde gerçekleşen “IB Programları, Öğrenenleri 21. Yüzyıla Nasıl Hazırlıyor?” temalı “13. Uluslararası Bakalorya Günü” etkinliğinde ders grubu alanlarındaki İlk Yıllar Programı (Primary Years Programı – PYP) örneklerini çeşitli okullardan eğitimcilerle paylaştı.

13. Uluslararası Bakalorya Günü’nün konuşmacıları ise Uluslararası Bakalorya Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’dan (International Baccalaureate Africa, Europe and Middle East -IBAEM) Gelişim Sorumlusu Richard Henry, Diploma Programı (Diploma Programme-DP) dil müfredatı başkanı James Monk, İlk Yıllar Programı (Middle Years Programme-MYP) Geliştirme Başkanı, Hollanda’dan İlk Yıllar Programı (Primary Years Programme – PYP) müfredat sorumlusu Terri Walker ve Online Mesleki Gelişim Yöneticisi Anaolourdes Herrera, Bath Üniversitesi’nden Fahri Eğitim Profesörü Jeff Thompson ve Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Mary Hayden, Bilken Üniversitesi’nden Yardımcı Doçent Robin Ann Martin Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Armağan Ateşkan ve Türk Özel Okullar Birliği Akademik Danışman Dr. Jale Onur’du.

Terakkili öğretmenlerin katılımcı olmasının yanı sıra öğretmenlerimizden Ayzin Çelik ve Mehtap Çavdar “‘Yaşam Kaynağımız Su’ PYP Sorgulama Ünitesi Yoluyla Becerilerin Gelişimi”; Bahar Ürkmez ve Demet Canikli “1. Sınıftan 4. Sınıfa PYP ile Evrenselliğe Yolculuk”; Burcu Özügeldi ve Seçil Enç “Sanata Yolculuk”; Donna Hancox “Self-Direct Learners” ve Rebecca Gaus Bozkurt “Inquiry in PYP Early Childhood Classrooms” sunumlarıyla katıldı.