Stop Motion Öğretmenimiz 2. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ndeydi

2682

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin ikincisi bu sene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vakfımız ortaklığında 6 Kasım-6 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Direktörlüğünü Gazi Selçuk, Küratörlüğünü Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan’dan oluşan sanatçı ve eğitmen grubunun üstlendiği bienalin bu yılki teması “Düş Çocuk, Gerçek Çocuk – Düş mü? Gerçek mi?” olacak.

Çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan 2. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin açılışı, 9 Kasım’da Akatlar Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti. İkinci kez düzenlenen bienal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEGV Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

İstanbul’dan 39 ilçenin özel ve kamu okullarından öğrencilerle Anadolu’nun 25 ilinden çocukların katıldığı etkinlikler 23 Kasım’a kadar Kadıköy Meydanı, şehir hatları vapurlarında, Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Kadıköy Merkez Sanat Galerisi ve Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde hayata geçirilecek. Bienal, plastik sanatlar disiplinlerinin çağdaş sanat uygulama ve düzenlemeleriyle, panel, sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, enstalasyon, atölye çalışmaları ve birçok farklı müzik grubunun yer alacağı sahne performanslarından oluşuyor.

1500 öğrenci – öğretmen etkinliğine ve yaklaşık 5000 öğrencinin bireysel çalışmalarına ev sahipliği yapan proje çocuk ve gençlere kendilerini ifade etme fırsatı sunarken, aynı zamanda onlara sanat ve eğitim kariyerlerinde anlamlı bir basamak imkanı sunuyor.

Bienal kapsamında atölye çalışmaları içinde İlkokul Stop Motion Animasyon atölyemiz de yer aldı. 10 Kasım ve 13 Kasım tarihlerinde Mustafa Kemal Merkezi’nde Stop Motion Animasyon Öğretmenimiz Damla Kukul atölye çalışması yaptı.