STIMUN Çalışmalarımız Devam Ediyor

2470

2008 yılında başlayan kulübümüz STIMUN (Şişli Terakki Model United Nations), beş öğrenci ile başlayan çalışmalarına, yaklaşık 60 öğrenci ile devam ediyor.

2008 yılından bu güne kadar yurt içi ve yurt dışında toplam 20 konferansta 257 öğrenci ile yer alarak okulumuzu başarı ile temsil eden MUN, uluslararası bir platformda çeşitli komitelerin aynı anda gerçekleştirdiği oturumlarda, her biri farklı ülkeleri temsil eden öğrenci delegelerinin, seçilen gündem maddelerini Birleşmiş Milletler Meclis kurallarına ve formatına göre tartıştığı bir ortam.

STIMUN Kulübümüze katılan Beyza Gülal (10A), 31 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde İstanbul Erkek Lisesi’nin gerçekleştirdiği IELMUN konferansına Birleşik Arap Emirlikleri delegesi olarak katılarak okulumuzu başarıyla temsil etti.

İki yıldır kulübümüzün üyeleri arasında olan öğrencimiz Dilara Küçük (10E), 26 – 31 Temmuz tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nin düzenlediği MUNIST 2013 konferansında Kore Cumhuriyeti delegesi olarak Ekonomik ve Sosyal Komite’de yer aldı.

Ayrıca öğrencimiz Dilara Küçük, 25 – 29 Ekim tarihleri arasında Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesi (University of Ljubljana Faculty of Law)’nin düzenlediği MUNLaws konferansında NATO Komite Başkanı (The President Committee Director of NATO) olarak görev alacak.